Frågor & svar

Här finner du svar på de vanligaste frågor. Om du inte hittar svaret på din fråga vänligen kontakta vår kundservice.

 

Hur lång är leveranstiden?
I normala fall levererar vi inom 2-7 arbetsdagar. Om leverantören inte har produkten på sitt lager kan det ta längre tid, men vi strävar alltid efter att du ska få hem dina produkter så snabbt som möjligt. Klicka på länken för att läsa om våra leveransvillkor.

Måste jag vara hemma när produkten levereras?
Vid hemleverans måste du vara hemma och kvittera leveransen. Våra speditörer levererar på vardagar, normalt mellan 08:00 och 21:00. Du blir kontaktad via telefon innan leverans och speditören ger förslag på leveransdag och tid. Tillsammans kan ni komma fram till ett leveranstillfälle som passar dig. Tänk på att det inte alltid är möjligt att få leverans under kvällstid. Mindre paket skickas till ditt närmsta postombud. För att få mer information om våra leveranssätt klickar du på länken.

Har ni installationshjälp?
Ja det har vi, detta är en separtat tjänst som kan bokas här.

När kommer min faktura?
Fakturan skickas samma dag som produkten utlevereras från vårt lager och ibland är postgången så snabb att fakturan dyker upp före leveransen. Självklart behöver du inte betala fakturan förrän du fått hem dina produkter.

Jag vill ångra ett köp, hur gör jag?
Du har möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar enligt Distansavtalslagen. Det går till på olika sätt beroende på leveranssätt och storlek på produkt. Kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig att ångra ditt köp.

Om jag beställer flera produkter, levereras alla samtidigt?
Vi levererar normalt sett alla produkter vid ett och samma tillfälle. Om du har beställningsvaror i din order och vill att vi ska skicka de lagerförda varorna direkt kan du skicka ett mail till våran kundservice med dina önskemål. Vi skickar därefter resterande produkter så fort de kommit in till oss. Det går även bra att i efterhand kontakta vår kundservice om du vill att vi delar upp din beställning på flera leveranstillfällen.

Går det att senarelägga leveransen?
Vill du lägga en beställning idag men ha leveransen senare än efter 2-7 arbetsdagar så kan vi hjälpa till med detta. Skicka ett mail till våran kundservice när du som tidigast vill ha dina produkter så väntar vi med att leverera till dess.

Säljer ni reservdelar?
Vi säljer tyvärr inga reservdelar till våra produkter utan hänvisar till respektive tillverkare för att få hjälp med detta. Kontakta gärna vår kundtjänst så assisterar de dig med information om var du ska vända dig. Förbrukningsdelar som filter, dammsugarpåsar hittar du självklart på Vitvaruexperten.com!

 

Order

Hur går jag tillväga för att beställa något hos er?
Din order lägger du själv på tvexperten.com. Genom att klicka på knappen Köp vid den valda produkten läggs den i din kundvagn. Kundvagnen finner du längst ned på skärmen. Från kundvagnen kan du klicka dig vidare till kassan där du fyller i dina uppgifter och genomför köpet. Klicka på länken och läs mer om att handla och betala.
Har du inte tillgång till internet kan vi hjälpa dig att lägga en order via telefon. Då använder du dig av betalningssättet faktura eller kortbetalning. Du når oss på telefonnummer 0770-175015
Observera att du vid orderläggning via telefon automatiskt godkänner våra allmänna villkor, och att du själv är ansvarig för att kontrollera att samtliga uppgifter i din orderbekräftelse är korrekta. Läs våra allmänna villkor här.

Jag har problem med att lägga en order på tvexperten.com, hur gör jag?
Se till att alla uppgifter är korrekt ifyllda. Kontrollera att du uppfyller kraven för faktura om du valt det som betalningssätt. Om problem kvarstår är du självklart välkommen att kontakta vår kundtjänst så kan de hjälpa dig att reda ut vad det beror på.

Kan jag själv komplettera eller ändra min order?
Detta är tyvärr inte möjligt att göra på webben i dagsläget, men kontakta oss via telefon eller e-post så hjälper vi dig gärna!

Hur kan jag få reda på status på min order?
När vi har tagit emot din order får du en orderbekräftelse av oss via e-post. Du får även ett e-postmeddelande med en länk till en leveransstatussida. Där kan du följa leveransen från det att produkten/produkterna lämnar vårt lager till dess att de levereras hem till dig.

Är alla priser på tvexperten.com inklusive moms och frakt?
Priserna på våra produkter anges i svenska kronor och inkluderar alltid moms och frakt. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på webbplatsen utan föregående avisering.

Hur fungerar säkerheten kring betalning och personuppgifter på tvexperten.com?
Alla betalningsalternativ som vi erbjuder är säkra, och alla hantering av dina uppgifter sker krypterat med högsta säkerhetsnivå.
När du gör din beställning hos oss uppger du uppgifter såsom namn, adress och personnummer. Du godkänner samtidigt att vi sparar och använder dessa för att fullfölja våra åtaganden mot dig som kund. Vi dokumenterar dessutom viss kommunikation vi har med dig via telefon eller e-post för att kunna följa upp dina ärenden och ge dig bästa möjliga service.
Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att den ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår kundtjänst. Vi kommer aldrig att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Läs gärna mer om vår säkerhet och sekretess.

 

Betalningssätt och fakturafrågor

Vilka olika betalningssätt finns det?
Hos oss kan du betala på följande sätt

  • Direktbetalning via internetbank: Gäller Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank. Du kopplas vidare till din internetbank, loggar in som vanligt och utför betalningen omgående.
  • Klarna Faktura: Fakturan skickas i ett separat brev med post samtidigt som dina varor skickas från lagret. För privatpersoner är betalningstiden 14 dagar och inga fakturaavgifter tillkommer.
  • Klarna Delbetalning: Här bestämmer du en fast delbetalningsplan för ditt köp. Du kan välja mellan 3, 12 eller 36 månaders delbetalning. På så sätt vet du hur mycket du ska betala per månad och när hela köpet är avbetalat. Alla dina konto- och delbetalningsköp hamnar på samma månadsfaktura och en aviavgift tillkommer. Läs mer om Klarna Delbetalning här.
  • Klarna Konto: Med Klarna konto väljer du själv hur mycket du vill betala varje månad, dock minst 50 kronor eller 1/24-del av det återstående beloppet. Det tillkommer en aviavgift på 29 SEK per månad i detta betalningsalternativ. Läs mer om räntekostnad och Klarnas kontovillkor här.
  • Kortbetalning med American Express, Visa eller MasterCard i samarbete med Klarna.

Vill du veta mer? Följ länken för att få mer information om våra olika betalningssätt.

Jag hittar inte min faktura, kan ni skicka en ny?
Du kan logga in på www.klarna.se för att få se en översikt av samtliga köp du gjort med Klarna. För att logga in använder du den e-postadress du angav vid köpet. Om du inte har tillgång till internet kan antingen Vitvaruexperten eller Klarnas kundservice skicka ut en fakturakopia till dig. Kontaktuppgifter till Klarnas kundservice hittar du här.

Kan jag betala mot faktura när jag handlar till mitt företag?
Företag kan för närvarande inte betala med faktura som betalningssätt i kassan. 

När debiteras mitt kort om jag väljer att betala med det?
Ditt kort debiteras omgående, då vi i dagsläget inte har någon möjlighet att reservera ett kortköp fram till att varan levereras. Debiteringen sker direkt, oavsett om produkten är restnoterad hos leverantören eller inte, då vi dessvärre inte har någon direktuppkoppling mot våra leverantörers lagersaldon.

Får man något kvitto på sitt köp?
Din orderbekräftelse, som du får av oss via e-post, fungerar både som kvitto och garantibevis. Om du har närmare frågor om detta kan du kontakta vår kundtjänst via detta kontaktformulär.

Varför kan jag inte handla mot faktura?
Om du väljer faktura eller delbetalning som betalsätt görs en kreditbedömning på dig. En mängd faktorer spelar in i detta och påverkar om köpet beviljas eller ej. Några saker som är bra att tänka på är:

  • För att kunna handla mot faktura måste du vara minst 18 år gammal
  • Leverans måste ske till din bokföringsadress
  • Du behöver ange ditt egna personnummer (personnumret kontrolleras mot den adress du är folkbokförd på)

Vid frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Klarna. Kontaktuppgifter till Klarnas kundservice hittar du här.

Jag har returnerat mina varor – vad ska jag betala?
Självklart ska du inte betala för varor du har returnerat. Logga in på www.klarna.se och flytta fram ditt förfallodatum för att säkerställa att din retur hinner registreras i tid. Så snart vi har mottagit din retur kommer vi också att uppdatera din faktura med ett nytt belopp. Den nya fakturan ser du på ditt konto hos www.klarna.se. Kom ihåg att eventuell returavgift kan tillkomma även om du returnerar samtliga varor.

Varför kommer fakturan ibland innan leveransen?
Fakturan skickas samma dag som produkten utlevereras från vårt lager och ibland är postgången så snabb att fakturan dyker upp före leveransen. Självklart behöver du inte betala fakturan förrän produkterna levererats hem till dig.

 

Leverans

Hur lång är leveranstiden?
I normala fall levererar vi inom 2-7 arbetsdagar. Om leverantören inte har produkten på sitt lager kan det ta längre tid, men vi jobbar alltid för att du ska få hem dina produkter så snabbt som möjligt. Klicka på länken för att läsa om våra leveransvillkor.

Levereras alla varor hem till mig?
Skrymmande produkter levereras direkt hem till dig. Speditören kontaktar dig per telefon i förväg för att komma överens om dag och tid för utkörning. Mindre paket skickas via Bring post paket. Du får då ett meddelande om att din beställning finns att hämta hos ditt närmaste Bring ombud. Meddelandet skickas i första hand via SMS till din mobiltelefon, förutsatt att du har lämnat ditt mobiltelefonnummer i samband med beställningen. Har du inte angett ditt telefonnummer skickas en post-avi ut till dig. Posten skickar även ut en post-avi om tre unika SMS skickats men inte nått fram till dig som mottagare.

Kan jag ange mer än ett telefonnummer för avisering?
Vi har tyvärr endast möjlighet ange ett telefonnummer till speditören som ska sköta leveransen, så ange det telefonnummer där du lättast går att nå på dagtid – helst ditt mobilnummer.

Kan jag välja en annan leveransadress än min folkbokföringsadress?
Ja, det finns möjlighet att fylla i en alternativ leveransadress i samband med att du fyller i dina uppgifter i kassan. Observera att en alternativ leveransadress endast kan anges vid direktbetalning via bank eller vid kortbetalning. Vid övrig betalning måste leveransadressen vara densamma som folkbokföringsadressen.

Måste jag vara hemma när produkten levereras?
Vid hemleverans måste du vara hemma och kvittera leveransen. Våra speditörer levererar på vardagar, normalt mellan 08:00 och 21:00. Du blir kontaktad via telefon innan leverans och speditören ger förslag på leveransdag och tid. Tillsammans kan ni komma fram till ett leveranstillfälle som passar för dig. Tänk på att det inte alltid är möjligt att få leverans under kvällstid. För att få mer information om våra leveranssätt klickar du på länken.

Kan jag hämta min vara själv på ert lager?
Följ länken för att läsa mer om att hämta själv.

Vilket är mitt närmaste Postombud?
Du hittar ditt närmaste Postombud med hjälp av sökfunktionen Posten serviceställen.

Tar ni med min gamla produkt och slänger?
Bortforsling av den gamla produkten för återvinning ingår inte i priset, men finns att köpa i form av tilläggstjänsten Miljöretur.

Vad händer om min leverans blir försenad?
Eftersom vi inte har alla produkter på vårt eget centrallager utan beställer in produkter dagligen, är vi beroende av att leveranserna till oss fungerar. Ibland händer det att en inleverans blir försenad och det betyder att utleveransen av din beställning kan ta lite längre tid än beräknat. Vi kan alltså inte garantera att din beställning kommer fram till en viss dag.
Leveransförändringar som vi känner till får du information om via din leveransstatussida. En länk till din leveransstatussidas skickas till dig i ett separat e-postmeddelande i samband med att din orderbekräftelse skickas. Där kan du se om din beställning är skickad och om leveransen av någon anledning blir fördröjd.
Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att du ska få din beställning så snabbt som möjligt. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör inte kan leverera produkterna till oss. I sådana fall hjälper vi dig självklart att häva köpet och hitta en likvärdig produkt om du är intresserad av det.
Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Vad gör jag om min produkt är transportskadad vid ankomsten?
Om en transportskada skulle uppstå ber vi dig att göra en anmälan till oss via mail till kundservice@tvexperten.com. Vi följer konsumentverkets riktlinjer som säger att anmälan ska göras inom skälig tid efter det att köparen märkt eller borde ha märkt felet. Det är därför viktigt att du avemballerar och inspekterar dina produkter noggrant. För företag gäller att anmälan om transportskador ska ha inkommit inom sju dagar.
För att ärendet ska kunna handläggas på snabbast möjliga sätt ber vi dig att behålla produktens emballage så att detta kan besiktigas. Beroende på skadans omfattning hjälper vi dig med omleverans, avhjälpande eller prisavdrag.

 

Garanti och ångerrätt

Vad händer om min produkt går sönder?
Om något skulle gå sönder på din produkt vänder du dig direkt till tillverkaren/leverantören, som i sin tur kan rekommendera den närmaste anslutna serviceverkstaden. Dit ringer du för att boka in en hemservice. Kontaktuppgifter för respektive varumärke hittar du under rubriken Service.
 

Vad har ni för garanti på produkterna?
Tvexperten.com säljer alla produkter med ett års garanti samt två års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Läs mer under rubriken Ångerrätt & garanti.

 

Övriga frågor

Hur tar jag del av nödvändig information från er?
I de flesta fall använder vi oss av e-post för att få ut vår information. Var noga med att fylla i rätt e-postadress och håll ett öga på din inkorg tills du har fått din leverans. Vid behov kontaktar vi naturligtvis våra kunder via telefon.

Jag saknar viss information om en specifik produkt, var får jag tag i den?
Kontakta oss via e-post eller telefon så ska vi försöka hjälpa dig. Informationen kan alternativt finnas på tillverkarens egen webbplats. Länk dit finns alltid längst ner i informationsrutan på produktsidan..

Vilka öppettider har ni?
Vår kundtjänst har telefontid:

Måndag-fredag           10:00-16:00
Lördag                        Stängt
Söndag                       Stängt

Kundtjänsten är stängd under helgdagar.
När kundtjänsten är stängd kan du kontakta vår tvjour.

Var vänder jag mig om jag har klagomål?
Om du har klagomål eller vill lämna feedback är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice via mail eller via telefon. Vi uppskattar all feedback vi kan få, den hjälper oss att bli bättre!

Tvister avgörs i allmäna reklamations nämnden.

Du kan även kontakta ODR, den Europeiska komissionens online-plattform för tviste lösningar:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SV